Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Szybko i na temat jak zmiejszyć PING ?

DJProTeXT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemaneczko osatnio mam problemy z pingiem ponieważ skacze mi z 60 do 100,200,300-500

Macie jakieś metody na zmiejszenie pingu ? Zawsze mam włączonego tylko skype Opere i oczywiście Lol'a.

Jakieś rady ?

Opublikowano

jedyne co możesz spróbować. To zmienienie piororytetu lola na niski . Na moim przykładzie powiem Ci, że mi nic nie pomogło z zmniejszeniem pingu. Wszystko co było dostępne można było o dupę potłuc .

1366207790-U344225.png

by me

Opublikowano

@UP. Co to da ? Będziesz tylko wiedział jaki ma ping. Jeżeli kolega ma Win7 to niech kliknie WINDOWS+R i wpisze cmd bo nie każdy może to wiedzieć

Kiedyś było coś takiego jak cfospeed . Mi to zmniejszyło ping o 5 ,ale czy warto

1366207790-U344225.png

by me

Opublikowano

format kompa, potem stawiasz na nim lola od nowa ale instalujesz tylko lola

1' Odinstaluj Pando media booster

2' zainstaluj naj nowsze sterowniki

3' Dirtex 11 - jeżeli masz kartte HD

4' idziesz do sklepu kupujesz chomika ( albo 2 zależy od Twojej zdolności kredytowej ) kupujesz kółko, podłączasz kabelkami do dynamo ( + do +, - do - ) i wieszasz na sznureczku kawałek orzecha

5' sukces gwarantowany wracasz tutaj i dajesz mi like bo Twój ping waha się w okolicach 55 :)

16k7y4p.png

Opublikowano

Siemaneczko osatnio mam problemy z pingiem ponieważ skacze mi z 60 do 100,200,300-500

Macie jakieś metody na zmiejszenie pingu ? Zawsze mam włączonego tylko skype Opere i oczywiście Lol'a.

Jakieś rady ?

Huehue, spróbuj wyłączyć skypa albo przeżuć się na TS'a. Bynajmniej ja tak mam, że jak np. podczas grania miałem skypa i np. grałem w lola i z kimś rozmawiałem to wywalało mi po 2k pingu plus attempting to reconect :D Dlatego odradzam mieć włączonego skypa podczas grania w lola ( W ogóle odradzam skypa, TS rulez :] ) bynajmniej w moim przypadku tak działa skype, niby na skypa trzeba mieć dobrego neta ale to tylko taką plotke słyszałem więc wiesz :> Druga sprawa, co masz na tej operze włączone? Jak ładujesz jakiś filmik albo cokolwiek to też ping rośnie.

E6c9g1v.gif

Opublikowano

format kompa, potem stawiasz na nim lola od nowa ale instalujesz tylko lola

1' Odinstaluj Pando media booster

2' zainstaluj naj nowsze sterowniki

3' Dirtex 11 - jeżeli masz kartte HD

4' idziesz do sklepu kupujesz chomika ( albo 2 zależy od Twojej zdolności kredytowej ) kupujesz kółko, podłączasz kabelkami do dynamo ( + do +, - do - ) i wieszasz na sznureczku kawałek orzecha

5' sukces gwarantowany wracasz tutaj i dajesz mi like bo Twój ping waha się w okolicach 55 :)

@offtop: "Dirtex 11"? "naj nowsze"? "kartte"?

Szkoła czeka :)

@topic:

1. Upewnij się, że nie masz włączonego PMB.exe w procesach.

2. Wyłącz wszelkie programy, które wysyłają twój stan online w czasie rzeczywistym (gg, skype, aqq, etc.)

3. Przeglądarki często też sprawdzają aktualizacje. Wyłączaj je przed grą. Zresztą, dzięki temu odzyskujesz parę fps'ów.

4. Jeżeli prawdopodobnie wyłączyłeś już wszystko co mogłeś, nic nie pobiera Ci żadnych aktualizacji i wyłączysz nawet lollauncher.exe i lolclient.exe (tak, one też pobierają MINIMALNE zasoby twojego połączenia internetowego), a twój ping jest nadal wysoki - sprawdź zasięg twojego internetu. Jeżeli jest w porządku, możliwe, że są jakieś zakłócenia od twojego dostawcy internetowego, albo Cię dopadł limit :>

Pomogłem? Polub mój post :3

Opublikowano

@up up

Jakiś idota ?

@up FPS to ja zawsze mam 55-60 wiec nie narzekam ale czsem mi ping skacze jak h** a tego procesu PMB.exe nie mam w procesach jak gram

Rean

na operze mam komixxy mpf i SF zero filmików wiec jest tam jakiś luz a to nie powinno mulić

a co do pingu 60 jest max ale chce miec mniej i żeby nie skakał do 300

Opublikowano

@up up

Jakiś idota ?

@up FPS to ja zawsze mam 55-60 wiec nie narzekam ale czsem mi ping skacze jak h** a tego procesu PMB.exe nie mam w procesach jak gram

Rean

na operze mam komixxy mpf i SF zero filmików wiec jest tam jakiś luz a to nie powinno mulić

a co do pingu 60 jest max ale chce miec mniej i żeby nie skakał do 300

Jesteś x osobą, która myli a z e xD Nie wiem czemu lol :D Dużo osób myli, przestawia mi litery z nicku a ja nigdy nie wiem czemu ^^

A ładujesz co chwile te komixxy? Jak zostawiasz ciągle na jednej stronie to raczej nie powinno lagować. Albo może windows update ci np. ściąga aktualizację jak masz zaznaczoną opcję żeby robił to automatycznie?

E6c9g1v.gif

Opublikowano

Raczej nie windows robi wszystko pod moim nadzorem tzn na wszystko musze wyraźić zgode więc nie ma mowy o tym.

Komixxy zmieniam tylko wtedy kiedy już padłem. Tak to strony nie zmieniam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...